Попередження про відключення боржників від водопостачання

Шановні споживачі!

     Просимо терміново вжити заходів з оплати існуючої заборгованості за спожиті послуги водопостачання та водовідведення!!!

     Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 9 листопада 2017 року №2189-VIII  та у зв’язку з тим, що  30.12.2023 року набула  чинності  Постанова Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2023 року №1405 « Про внесення змін до деяких постанов  Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг».

  1 січня  2024 року Виконавець комунальних послуг має право обмежувати (припиняти) надання відповідної комунальної послуги споживачу в разі непогашення в повному обсязі заборгованості за спожиті комунальні послуги.

У випадку заборгованості за послуги підприємству МКП «Сокальводоканал», будуть розпочаті роботи по індивідуальному обмеженню/припиненню послуг водопостачання та водовідведення боржникам житлових будинків в приватному секторі та багатоповерхівках. Відновлення комунальної послуги в повному обсязі буде здійснюватися за умови повного погашення заборгованості. Відновлення надання послуги здійснюватиметься за рахунок споживача (боржника).

Крім того, діючим законодавством передбачено припинення надання субсидії споживачам, які мають заборгованості за комунальні послуги більше одного місяця.

Тому ми звертаємось до наших споживачів/абонентів, які отримують субсидії та мають борги за послуги перед нашим підприємством, терміново погасити заборгованість, щоб уникнути призупинення субсидії і відключення від водопостачання та водовідведення за існуючу заборгованість.

Якщо у споживачів накопичилась велика сума боргу, то її стягнення також проводиться через суд із залученням виконавчої служби.

Тому, щоб не погіршувати ситуацію і не накопичувати борги, фахівці МКП «Сокальводоканал» рекомендують своїм споживачам  скористатися наступним варіантом:

сплатити борги;

реструктуризувати борг, а саме, споживач має можливість звернутися із заявою та повним пакетом документів на реструктуризацію боргу, але остаточне рішення про надання реструктуризації, та на якій термін буде приймати МКП «Сокальводоканал».

     Таким чином, Кабмін дозволив припиняти надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість або сплачують не в повному обсязі.

     На підставі прийнятих змін МКП «Сокальводоканал» буде ініціювати заходи з припинення послуг своїм боржникам.

 

Дякуємо за розуміння.   

                                                             З  повагою, Адміністрація МКП «Сокальводоканал»